Prvenstvo Hrvatske u dresurnom jahanju osoba s invaliditetom, Rijeka, 6. i 7. lipnja 2015. god.

U Rijeci je održano Prvenstvo Republike Hrvatske u dresurnom jahanju osoba s invaliditetom . Pokrovitelji ove manifestacije  bili su  Hrvatski paraolimpijski odbor i  Grad Rijeka.

Organizatori Hrvatski konjički savez osoba  s invaliditetom te KDJ „ Pegaz“ Rijeka.

Od uzvanika na otvorenju prvenstva bili su g. Ratko Kovačić, predsjednik HPO-a, g. Miroslav Matešić zamjenik gradonačelnika te predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza OI g. Zlatko Kavur. Od suorganizatora odazvali su se predsjednica Sportskog saveza OI grada Rijeke gđa. Milka Milinković te predsjednik Zajednice sportova OI PGŽ g. Zvonimir Brozić.

Natjecanje je pratilo sudačko vijeće u sastavu : gđa. Sanja Olujić, gđa Zvjezdana Klarić te sudac iz Mađarske  g. Bereny Miklos.

U natjecateljskom dijelu programa sudjelovalo je dvoje  jahača. To su: Antonio Žunić iz KDJ „Pegaz“ Rijeka koji je u ukupnom poretku zauzeo prvo mjesto i titulu „prvaka Hrvatske za 2015. godinu“.  Dinko Juretić iz KK Vodičajna,  Lukeži  bio je drugi. Žunić i Juretić jašili su u I b kategoriji.

Odrađen je i veterinarski pregled konja i dokumentacije, uz trot-up.

Dežurni veterinar bio je g. Mato Tukara.

Dežurni liječnik bio  je g. Danijel dr.Ivanac.

Od medija manifestaciju su popratili Radio Rijeka , Novi list, La voce del Popolo HRT.

Logističku potporu organizatoru dala ja DVD Sušak, Rijeka.

Ostali posao pripreme i organizaciju odradio je tim i volonteri KDJ  i Udruge „ Pegaz „ Rijeka te roditelji korisnika.

Cjelokupna organizacija Prvenstva protekla je bez ikakovih problema. Satnicu samog natjecanja prilagodili smo vremenskim uvjetima radi velikih vrućina. Sudionici , gosti i natjecatelji izrazili su pozitivne ocjene organizaciji na što smo posebno ponosni.

U ime organizatora (domaćina) : Mirjana Stojnović, mag.

 

Podijeli
Skip to content