Prvenstvo RH u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom 2017

Prvenstvo Republike Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom održano je 13. i 14.05.2017. u Peterancu pokraj Koprivnice . Pokrovitelj manifestacije bio je Hrvatski paraolimpijski odbor, organizator Hrvatski konjički savez osoba s invaliditetom, a domaćin natjecanja  Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje.

Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovali su g. Zlatko Kavur predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza osoba s invaliditetom, g. Darko Koren  župan Koprivničko – križevačke županije te njegov zamjenik g. Ivica Pal, g. Stanislav Lovković predsjednik Zajednice sportova Koprivničko – križevačke županije i g. Krešimir Matijašić načelnik općine Peteranec.

Natjecanje se odvijalo pod budnim okom sudačkog vijeća;  gđe. Sanje Olujić predsjednice sudačkog vijeća te gđe. Vande Maršanić i gđe. Zvjezdane Klarić.

Kroz dva dana natjecanja i odrađene četiri utakmice natjecali su se:

  1. Dinko Juretić na grlu Sivi sokol, kategorija Ia, Konjički klub Vodičajna
  2. Karlo Hruščak na grlu Santa, kategorija Ia, Konjički klub Garestin
  3. Any Šebekna grlu Camilla, nekategoriziran jahač, Krila – terapijsko jahanje
  4. Karlo Dološčak, na grlu Camilla, nekategoriziran jahač, Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje
  5. Dora Ranilović, na grlu Camilla, nekategoriziran jahač, Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje

Karlo Hruščak, Any Šebek, Karlo Dološčak i Dora Ranilović nastupili su u  utakmici ” program Barbara – prikaz dostignuća”.

Utakmica pod nazivom “Program Barbara – prikaz dostignuća” po prvi puta se održala u sklopu državnog prvenstva. Cilj ove  utakmice je ulaganje u kvalitetan rad, praćenje razvoja i unaprijeđenje dresurnog jahanja za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj, a nazvana je u čast gospođi  Barbari Fuček – Leško, potpredsjednici HPO-a, koja je nebrojeno puta dokazala da su osobe s invaliditetom vrhunski sportaši te je osobno zaslužna za razvoj sporta osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

Dinko Juretić na grlu Sivi sokol nastupio je u tri utakmice koje se boduju za Prvenstvo Republike Hrvatske, a to su Team test (64,70%), Individual Championship Test (57,71%)  i Freestyle test (62,61%).

 

Prvak Republike Hrvatske 2017. u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom je Dinko Juretić –  I.a kategorija, Konjički klub Vodičajna sa ukupnim postotkom od 62,61%.

 

Podijeli
Skip to content