Stoljetna tradicija obitelji Kranjčić

U srcu Istre, u malom selu Senj, desetljećima živi i radi obitelj Kranjčić. Još od davnina ova obitelj se bavila poljoprivredom: 

vinogradarstvom, maslinarstvom i stočarstvom, a ta ljubav se generacijama dalje prenosila sve do danas, do najmlađih naraštaja.

Veza s tartufarstvom seže još od vremena između dva svjetska rata, u davnu 1921. godinu, kada je pranono Ivan, orući svoju njivu pokraj velikog hrasta i potoka, sasvim slučajno izorao tartufe. U ono vrijeme nije postojalo tržište za prodaju tartufa pa su završili kao „desert“ za svinje.  Sredinom pedesetih godina nono Ivan (Zvane) je dresirao psa po imenu Bobi te krenuo u svoj prvi lov na tartufe. U istraživanje je, već od naranije dobi, poveo i sina Nevia, koji je dvadesetak godina kasnije započeo otkup i izvoz „istarskih dragulja“ u svijet. Nevio je svoju ljubav i znanje o lovu na tartufe prenio dalje svojim sinovima. Deni i Mikele se danas, zajedno s ocem, bave lovom, otkupom, preradom i trgovinom tartufa kako bi kroz cijelu godinu osigurali svježe tartufe i najbolje proizvode koji se od njih rade te na taj način nastavili obiteljsku tradiciju.