Domaće tagliatelle s crnim plemenitim tartufom

SASTOJCI ZA 2 OSOBE:
  • 220 g domaćih tagliatella
  • 25 g maslaca
  • 1 jaje (žumanjak)
  • vrhnje za kuhanje
  • sol
  • 60 g svježeg crnog plemenitog tartufa
  • 1 šalica vode u kojoj se kuhala tjestenina
  • maslinovo ulje
PRIPREMA:

Odvojiti žumanjak od bjelanjka. U šalicu staviti žumanjak, dodati malo vrhnja za kuhanje i promiješati. Dio tartufa naribati u tanjur. U lonac s kipućom slanom vodom staviti kuhati domaću tjesteninu, nek se kuha cca 4-5 min. Za to vrijeme, u tavi rastopiti maslac na laganoj vatri. Kada maslac malo omekša, dodati naribani tartuf. Posoliti, smanjiti vatru, miješati 1 min. na laganoj vatri. Dodati žumanjak s vrhnjem i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Zatim dodati tjesteninu i sve dobro pomiješati. Za kraj naribati ostatak crnog plemenitog tartufa, preliti maslinovim uljem i servirati na tanjur. Dobar tek!

Recept i fotografije: Jelena Zec