Biftek u umaku od bijelog tartufa

SASTOJCI ZA 2 OSOBE:
  • 2 x 250 g junećeg bifteka
  • 30 g maslaca (može i više – po potrebi)
  • vrhnje za kuhanje
  • papar
  • sol
  • 50 g svježeg bijelog tartufa
  • maslinovo ulje
PRIPREMA:

Biftek očistiti od opne i žilica. Posoliti i popapriti. U tavi rastopiti maslac. Dodati bifteke te ih peći sa svake strane nekoliko minuta, ovisno o debljini. Izvaditi na zagrijani tanjur. Na preostali maslac naribati pola bijelog svježeg tartufa. Posoliti. Dodati malo vrhnja za kuhanje. Kuhati na laganoj vatri 1 min. Umak preliti preko bifteka. Za kraj naribati ostatak svježeg bijelog tartufa, preliti maslinovim uljem i servirati na tanjur. Dobar tek!

Recept: Deni Kranjčić

Fotografija: Jelena Zec