Domaće tagliatelle s crnim tartufom

SASTOJCI ZA 2 OSOBE:
  • 220 g domaćih tagliatella (ili fuži / pljukanci – po želji)
  • 25 g maslaca
  • 1 jaje (žumanjak)
  • sir parmezan – po želji
  • vrhnje za kuhanje
  • sol
  • 60 g svježeg crnog tartufa
  • 1 šalica vode u kojoj se kuhala tjestenina
  • maslinovo ulje
PRIPREMA:

Odvojiti žumanjak od bjelanjka. U šalicu staviti žumanjak, dodati parmezan (po želji), malo vrhnja za kuhanje i promiješati. U lonac s kipućom slanom vodom staviti kuhati domaću tjesteninu, nek se kuha cca 4-5 min. Za to vrijeme, u tavi rastopiti maslac na srednje jakoj vatri. Kada maslac malo omekša, po njemu naribati većinu tartufa. Posoliti, smanjiti vatru, dodati žumanjak s vrhnjem za kuhanje i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Dodati tjesteninu i sve dobro pomiješati. Po potrebi dodati još malo vode. Kuhati na laganoj vatri još minutu. Za kraj naribati ostatak svježeg crnog tartufa, preliti maslinovim uljem i servirati na tanjur. Dobar tek!

Recept i fotografije: Jelena Zec