Lava cake s crnim tartufom

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
  • 60 g tamne čokolade
  • 60 g maslaca od tartufa (ili običnog maslaca)
  • 1 jaje
  • 30 g šećera
  • 20 g glatkog brašna
  • 50 g svježeg crnog tartufa
  • maslinovo ulje – po želji
PRIPREMA:

Tamnu čokoladu i maslac polako otopiti na pari. Pustiti da se ohladi. Za to vrijeme mikserom pjenasto umutiti jaje sa šećerom. U smjesu od jaja polako dodavati čokoladu miješajući pjenjačom da se sjedini. Dodati glatko brašno i pomiješati. Smjesu izliti u 4 silikonska kalupa za muffine te peći na 200°C 5-6 min. Na topao desert naribati svježi crni tartuf i po želji preliti s par kapi maslinovog ulja. Dobar tek!

Recept i fotografija: Jelena Zec