Danas je sve više ljudi koji prate zdrav način života i tome se pridružuju svjesnim izborima u prehrani. Jedan od ključnih aspekata je praćenje unosa šećera, s obzirom na njegov utjecaj na metabolizam i zdravlje čovjeka. Ukoliko se učestalo konzumira obični šećer, može doći do raznih zdravstvenih problema, poput dijabetesa ili nakupljanja suvišnih kilograma. S druge strane, izbor zdrave alternative iz prirodnih izvora može pružiti brojne dobrobiti za naš organizam.

Smart Sugar: Alternativa klasičnom šećeru

Jedna takva opcija je Smart Sugar koji sadrži Palatinose – dobivenu iz prirodnog izvora, šećerne repice. Za razliku od običnog šećera (saharoze), Palatinose ima drugačiju vezu između glukoze i fruktoze. Ovo rezultira sporijom apsorpcijom što omogućava postupno oslobađanje energije umjesto da izaziva nagli porast šećera u krvi, što rezultira nižom dnevnom razinom inzulina.

Palatinose ili Smart Sugar ima niski glikemijski indeks (GI 32) i kao takav, predstavlja idealnu alternativu klasičnom šećeru za one koji teže zdravijem izboru.
Smart Sugar u prahu ima kristalnu strukturu bijele boje, te je prirodne slatkoće, 50% u odnosu na klasičan ili stolni šećer. Dodatna prednost jest da nema neugodan naknadni okus što ga čini pogodnim za svakodnevnu upotrebu.

Dobrobiti prirodnih zamjena za šećer

Zamjene poput Smart Sugar otvaraju puteve prema zdravijim alternativama u našoj prehrani tako što pridaju slatkoću namirnicama bez naglog porasta šećera u krvi koji se veže uz obični šećer.
Odluka o prelasku na zdravije, prirodne izvore ugljikohidrata, poput Palatinose, garantira postupno oslobađanje energije i niži glikemijski indeks. Ovo može biti od ključne važnosti za one koji žele održati stabilnu tjelesnu težinu i općenito zdravlje.
Zato, pratite unos šećera i razmislite o zdravijim alternativama poput Smart Sugar. Na taj način možete nastaviti uživati u slatkim okusima, ali na mnogo zdraviji način.

 

Literatura
Henry CJ, Kaur B, Quek RYC, Camps SG (2017) A Low Glycaemic Index Diet Incorporating Isomaltulose Is Associated with Lower Glycaemic Response and Variability, and Promotes Fat Oxidation in Asians. Nutrients 9(5). http://www.mdpi.com/2072-6643/9/5/473/htm
Holub I, Gostner A, Theis S, Nosek L, Kudlich T, Melcher R, Scheppach W (2010) Novel findings on the metabolic effects of the low glycaemic carbohydrate isomaltulose (Palatinose™). Br J Nutr 103(12):1730–1737. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20211041
https://isomaltulose.org/blood-sugar-management/low-blood-glucose/

Komentari su onemogućeni