Jednodnevna edukativna radionica: Podrška i edukacija za osobe sa šećernom bolešću

Organizacija događaja

Hrvatski savez dijabetičkih udruga, poznat po svojim kontinuiranim naporima u unapređenju zdravstvene pismenosti među osobama sa šećernom bolešću, organizirao je jednodnevnu edukativnu radionicu. Radionica se održala danas, 28. rujna 2024. godine u Hotelu Garden Hill u Velikoj Gorici, s početkom u 10 sati.

Svrha i cilj radionice

Primarni cilj radionice bio je obogatiti sudionike znanjem o šećernoj bolesti, posebice u područjima prehrane i kroničnih komplikacija koje prate ovu bolest. Edukacija je ključna za bolje razumijevanje i upravljanje šećernom bolešću te za postizanje bolje kvalitete života.

Edukativni sadržaji

Kroz edukativna predavanja, sudionici su dobili sveobuhvatan uvid u prirodu šećerne bolesti i njezine implikacije na zdravlje. Istaknuta su važna saznanja o preventivnim mjerama i pravilnoj prehrani.

Predavanje o Smart Sugar (Palatinose™)

Jedno od predavanja održao je Anto Ptiček u ime tvrtke Natura Life. Tema predavanja bila je ‘Smart Sugar (Palatinose™) kao alternativa stolnom šećeru, raznim sirupima, poliolima i sladilima.’ Cilj predavanja bio je informirati sudionike o zdravijim alternativama običnom stolnom šećeru.

Prednosti Smart Sugar-a (Palatinose™)

Smart Sugar, odnosno Palatinose™ (izomaltuloza), donosi niz prednosti u usporedbi sa stolnim šećerom:

  • Sporija apsorpcija: Palatinose™ se dobiva iz šećerne repice i sastavljena je od glukoze i fruktoze povezanih specifičnom vezom koja omogućuje sporiju apsorpciju. Ova sporija apsorpcija rezultira manjim rastom glukoze u krvi nakon konzumacije.
  • Glikemijski indeks: S glikemijskim indeksom 32, Palatinose™ pomaže održavati stabilnu razinu šećera u krvi, što je ključno za osobe sa šećernom bolešću.
  • Dugotrajniji izvor energije: Osigurava trajniji izvor energije zahvaljujući svojoj sposobnosti postupnog oslobađanja glukoze.
  • Poboljšava osjećaj sitosti: Studije su pokazale da izomaltuloza može poboljšati osjećaj sitosti, što je korisno za one koji žele bolju kontrolu tjelesne težine.

Zaključak

Radionica koju je organizirao Hrvatski savez dijabetičkih udruga bila je izuzetno korisna za sudionike, pružajući im dragocjene informacije i podršku potrebnu za bolje upravljanje njihovim zdravstvenim stanjem. Kroz edukaciju i inovativna rješenja kao što je Smart Sugar, sudionici su dobili dragocjene alate za poboljšanje kvalitete života i učinkovito upravljanje šećernom bolešću. Također su svi sudionici dobili poklon paket Smart Sugar 224g (8gx28). Pakiranje sadrži 28 vrećica Smart Sugar u prahu koje su praktične za koristiti kod zaslađivanja raznih napitaka.

Komentari su onemogućeni